30 november 2007

Fårskocken

Jag gillar inte serier med pålagda skratt.
Jag gillar inte att bli behandlad som en idiot som inte ens vet när jag tycker att någonting är roligt. Det är förnedrande.

Folk i allmänhet är dumma för att de blir behandlade så. De skrattar när alla andra gör det och tycker att det känns tryggt när andra bestämmer så att de slipper göra det själva. De vallas runt likt en stor, dum skock med får som ska in i samma fålla. Ifrågasätter ingenting och skrattar på kommando.

Och där kommer de stanna för lär man sig inte att ifrågasätta och tänka igenom vad man själv tycker är värt något så gör man det inte. Blir man behandlad som en idiot så är man det snart. Fårskocken kommer inte att bli någonting annat om de själva inte vill. Det kommer inte att bli någon förändring om människor inte börjar tänka själva och slutar skratta bara för att alla andra gör det och inte för att man verkligen tycker att det är roligt.

Vi är tillräckligt intelligenta för att fatta egna beslut om våra liv men latheten är vår största fiende. Latheten och rädslan för att verkligen uppfattas som de idioter vi behandlas som.